het kinderpalet

Kunstwerken Instuif 2013

Tijdens de grote afsluitende workshop van de Kunst & Kids Instuif 2013 zijn een drietal grote kunstwerken gemaakt, afmetingen 1.20 x 1.80 m.
Deze kunstwerken zijn de komende twee maanden te zien in SCC De Ruchte, de bibliotheek van Someren en op de Mariaschool.

Mocht U een mooie plek weten om deze werken daarna nog tentoon te stellen dan kunt U kontakt met ons opnemen via elfri@elfri.info.
Er is ook de mogelijkheid zijn om deze werken aan te kopen.

Foto's Instuif 2013

De foto's van de Instuif staan online op onze Facebook-pagina! Bekijk onze special foto app via de volgende link: 

http://www.facebook.com/pages/Kunst-en-Kids-Instuif/483162658397479?ref=ts&id=483162658397479&sk=app...

Mocht het om welke reden dan ook niet lukken om de foto's te bekijken, probeer dan even de pagina te liken. Lukt het nog steeds niet? Dan zijn de foto's ook hier nog te vinden: [link]

Voorbereidingen op de Kunst & Kids Instuif

De voorbereidingen voor de Kunst & Kids Instuif zijn in volle gang. De kinderen van 't Kinderpalet verdiepen zich in de vraag wie zij zijn...
Voor hun expositiestukken die te zien zullen zijn tijdens de Instuif hebben zij allerlei spulletjes en afbeeldingen verzameld die met hen zelf te maken hebben. Waar ze van houden, hobby, dingetjes van vroeger. Deze spullen worden in de kunstwerken verwerkt.

De kunstwerken van 't Kinderpalet zullen gedurende de maanden april en mei te zien zijn in S.C.C. De Ruchte en in de bibliotheek van Someren.

Kunst & Kids Instuif 2013

Kunst & Kids Instuif

Thema: ‘Wie ben jij?’

24 maart 2013 van 14.00 tot 17.00 uur
S.C.C. De Ruchte
Entree gratis  

Deelnemers: RICK, Muziekpakhuis 049, ’t Kinderpalet, Mariaschool Someren en de Muziekfabriek Asten.  

Een eerste lustrum voor de Kunst & Kids Instuif!
Zondagmiddag 24 maart van 14.00 tot 17.00 uur vindt de 5e editie van de Kunst & Kids Instuif plaats in S.C.C. De Ruchte.
 
Zoals vanouds is de insteek van de Kunst & Kids Instuif kinderen die curcussen volgen op allerlei gebieden van kunst en cultuur, hun krachten te laten bundelen. Samen zetten zij een middagvullend programma neer, waarin ze laten zien wat ze in huis hebben.
Voorheen waren de deelnemende kinderen voornamelijk actief in De Ruchte. Dit jaar echter zijn de deelnemers ook buiten De Ruchte gezocht. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de overbuur, de Mariaschool. Zij gaan een mooie bijdrage leveren aan de Instuif o.a. in de vorm van gedichten die ontstaan zijn na een aantal workshops filosoferen.
De Muziekfabriek uit Asten gaat o.a. het onmisbare toneel voor haar rekening nemen.
Verdere deelnemers zijn leerlingen van RICK met muziek, zang en dans, de kinderen van ’t Kinderpalet en het Muziekpakhuis, dat sinds ruim een jaar haar stek heeft in De Ruchte.
De deelnemende jeugd heeft de leeftijd van 6 tot 20 jaar.  

De Instuif is dit jaar in een nieuwe jas gestoken. Was er voorheen één voorstelling te zien in de grote zaal van De Ruchte, dit jaar wordt het gehele gebouw in gebruik genomen. Het publiek wordt door gangen, zaaltjes, kleinere en grotere ruimtes gevoerd en kan genieten van meerdere voorstellingen. Dit geeft een heel andere, meer intiemere beleving voor zowel het publiek als voor de uitvoerende jeugdige artiesten.  

Deze nieuwe opzet past uitermate goed bij het gekozen thema van dit jaar ‘Wie ben jij?’ Volgens Rob van der Veeke, de regisseur van de Instuif, is de gedachte achter het thema om de deelnemende kinderen eens de blik naar binnen te laten richten, naar zichzelf. “De samenleving wordt steeds hectischer en drukker”, volgens van der Veeke. “Er is steeds meer aandacht voor het uiterlijk, voor de buitenkant. Wij willen de kinderen eens na laten denken over wat er in hun binnenste gebeurt, waar ze van houden, waar ze aan denken, wat ze belangrijk vinden en hoe ze in elkaar zitten. We willen voor even uit de hectiek van alledag stappen en terug keren naar de basis. Het is aan de kinderen en hun docenten om dit alles vorm te laten krijgen in hun dans, muziek, toneel, gedichten en kunst.”  

Bijzonder aan de Instuif is ook dat er samenwerkingsverbanden gelegd worden tussen de verschillende kunstuitingen. Zo kan er geschilderd worden op live muziek en worden gedichten voorgedragen  met een muzikale omlijsting.  

De nieuwe opzet leent zich ook prima voor meer interactieve activiteiten. Bezoekende kinderen kunnen zich bijvoorbeeld uitleven in de verschillende workshops, zoals schilderen, muziek maken en zich mee laten nemen in de wereld van het toneel.  

Wat wel hetzelfde blijft als voorgaande jaren is de traditionele, creatieve afsluiting van de Instuif in de vorm van een grote workshop waaraan iedereen kan deelnemen, van klein tot groot. Vorig jaar zaten jong en oud gebroederlijk plastic zuilen in te vlechten op de vloer van de grote zaal van De Ruchte. Een geweldig gezicht! Dit jaar hebben we wederom een spetterende afsluiting. De resultaten hiervan zullen te zien zijn op verschillende plekken in Someren.  

Houdt U de datum van de Instuif in de gaten. Deze is anders dan vermeld staat in de folder en het programmaboekje van De Ruchte! De middag wordt gehouden op 24 maart van 14.00 tot 17.00 uur in De Ruchte!  Kunst & Kids Instuif 2013

Deze evenement vind plaats in De Ruchte en zal te zien zijn op 24 maart. Toegang is gratis.

Kunst & Kids Instuif 2013

Deze instuif vind plaats in S.C.C. De Ruchte en zal te zien zijn op 24 maart, van 13:00u tot 17:00u. Toegang is gratis.

De voorbereidingen van de 5e editie van de Instuif zijn in volle gang. De Instuif krijgt een nieuwe jas.

Er zullen door het gehele gebouw van De Ruchte voorstellingen te zien zijn en de kinderen kunnen interactief meedoen aan de verschillende workshops. Als vanouds wordt de middag weer afgesloten met een orginele gezamenlijk workshop.

Het thema van de Instuif is: 'Wie ben jij?'

Een lijst met deelnemers en foto's volgt nog.

Foto's Kunst & Kids Instuif 2012

Zondag 1 april werd in S.C.C. De Ruchte voor de 4e keer de Kunst & Kids Instuif op de planken gebracht. Tijdens deze voorstelling draaide alles om plastic. Zo'n 80 kinderen hebben zich uitgeleefd om van dit afvalprodukt tot kunst te komen. Zij speelden voor een volle zaal.

Aan de Instuif doen kinderen mee die in De Ruchte cursussen volgen op het gebied van o.a. muziek, beeldende kunst en dans. De samenstelling van de items die meedoen is elke Instuif weer anders. Dit jaar was er redelijk veel muziek te horen waaronder keyboards, gitaar, piano, zang en dwarsfluit. De slagwerkgroep maakte indruk door uit gekleurde plastic pijpen muziek te toveren. De muziek werd afgewisseld met prachtige dans waarbij gebruik gemaakt werd van een groot plastic zeil en plastic zakjes, geheel in thema. Ook was er een heuse catwalk waar plastic kleren werden geshowd en een aantal filmpjes o.a. van stagaires van Siris TV. Op de filmpjes van 't Kinderpalet was te zien hoe de kinderen van plastic afval kunst hebben gemaakt.

Het programma zat goed in elkaar en verliep heel soepel. Het is elke keer weer een hele toer om van zoveel verschillende items een geheel te maken. De weken voorafgaande aan de Instuif zijn voor de regisseur en zijn team een paar hectische, volle weken. Maar het resultaat is er dan ook naar. De kinderen hebben zich van hun beste kant laten zien. Soms wat gespannen snoetjes, maar zonder uitzondering optredens om van te genieten. En dat deed het publiek dan ook. Zeker ook tijdens de afsluitende workshop. Het is traditie bij de Kunst & Kids Instuif om af te sluiten met een gezamenlijk creatief bezig zijn.

Bekijk de foto's op Picasa of toon de foto's onder dit bericht voor een kleine selectie.

Video's

Gezocht: catwalkers & designers

Gezocht!

Catwalk modellen (max 15 kinderen)
Jonge designers/ontwerpers (max 10 kinderen)

Ben je tussen de 7 en 14 jaar, geef je dan op voor een van bovenstaande workshops. Op 1 april mag je dan meedoen met de Kunst & Kids Instuif. De Instuif is een familievoorstelling in de grote zaal van S.C.C. De Ruchte.

Voor opgeven en voor info over data en prijzen kun je eem mailtje sturen naar elfri@elfri.info, of even twitteren naar @KunstEnKids.

Klik de foto's open voor een sneakpeak van de resultaten!

Kunst & Kids Instuif: Plastic

Beste kinderen en ouders,

Voor het 4e achtereenvolgende jaar wordt door Werkgroep Bijzondere Activiteiten De Ruchte de Kunst & Kids Instuif georganiseerd. Voor diegene onder U die hiemee nog niet bekend zijn een korte uitleg.

De Kunst & Kids Instuif is een familievoorstelling in de grote zaal van De Ruchte. Deze voorstelling wordt geheel verzorgt door kinderen in de leeftijd van 7 tot ongeveer 18 jaar. Uitgangspunt is dat kinderen en jeugd die in De Ruchte de diverse cursussen volgen, op cultureel en kunstzinnig gebied, samen een voorstelling op de planken brengen. Het bijzondere van de Instuif is ook om aan het eind van het programma af te sluiten met een grote creatieve workshop. Alle kinderen die met de voorstelling hebben meegedaan èn alle kinderen uit de zaal kunnen deelnemen aan deze workshop. De voostelling heeft elk jaar een ander thema. Het thema van dit jaar is 'plastic'. Plastic nu eens op een positieve manier belicht.

't Kinderpalet tijdens deze voorselling

De kinderen van 't Kinderpalet gaan het decor maken. Ook openen de kinderen tijdens de voorstelling op een orginele manier hun expositie. Deze is te zien in de foyer van De Ruchte vanaf 1 april tot eind mei. Tijdens de voorstelling is ook een filmpje te zien gemaakt tijdens de lessen. Zo kunt U het ontstaan van de kunstwerken volgen en de manier waarop de kinderen in de lessen bezig zijn.

Kunst & Kids Instuif: Kelten

Somerense jeugd staat op het toneel tijdens de 3e editie van de Kunst & Kids Instuif. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar verzorgen een complete familievoorstelling met zang, toneel, beeldende kunst, muziek en dans.

De Kunst & Kids Instuif heeft elk jaar een ander thema en werkt volgens een unieke formule. Kinderen van 5 verschillende cursussen bundelen hun talenten. Dit jaar is het thema ‘De Kelten’. Tijdens de lessen gaan de kinderen aan de slag met dit thema, ieder in hun eigen discipline. Dat wat gedurende de cursussen is voorbereid wordt uiteindelijk samengevoegd tot een sprankelende voorstelling.

Deelnemers aan de Instuif zijn: kindertoneel Uitje Theater, teken- en schildercursus ’t Kinderpalet, RICK met muziek en met dans en kinderkoor Quintessens.

De Instuif wordt georganiseerd door Werkgroep Bijzondere Activiteiten De Ruchte.

Bekijk de foto's op Picasa

Video's

Kunst & Kids Instuif: Hundertwasser

Op 28 maart heeft in S.C.C. De Ruchte de 2 e editie van de Kunst & Kids Instuif plaats gevonden. De Kunst & Kids Instuif is een sprankelende middag vol kunst, theater, dans en muziek.

De Instuif werd georganiseerd door Werkgroep Bijzondere Avtiviteiten De Ruchte.
De deelnemers aan deze middag waren: Uitje Theater, 't Kinderpalet en muziekschool RICK. Zij zijn allen met hun kindercursussen vertegenwoordigt in De Ruchte. Samen hebben zij een leuke, vrolijke middag neer gezet.

Het thema van deze Instuif was: ‘Hundertwasser; vorm en kleur'.
Hundertwasser was een Oostenrijkse schilder uit de vorige eeuw en hij vormt de inspiratiebron voor deze middag. Hij was schilder en architect met een zeer eigen stijl en visie. Zijn schilderijen en gebouwen, waaronder het Hundertwasserhuis in Wenen, zijn zeer herkenbaar door hun kleur- en vormgebruik. Deze vormen en kleuren werden door de kinderen opgepakt en op hun eigen orginele manier weer uitgedragen.

Bekijk de foto's op Picasa

Gallery 1 (Voorstelling)
Gallery 2 (Beamershow)
Gallery 3 (Zuilen)