het kinderpalet

De wondervogel

De prachtige wondervogel vliegt over de wereld en brengt overal waar hij komt liefde en geluk. Dan wordt hij gevangen omdat de koning zijn gouden en kleurige veren zo mooi vindt. De vogel kwijt weg in zijn kooi.

Iedereen vergeet hem behalve 2 kinderen. Zij komen hem elke dag opzoeken. Dan op een dag vliegt de verkommerde vogel in brand en uit de vlammen rijst hij op, mooier dan ooit. Hij spreidt zijn vleugels, vliegt weg en is nooit meer terug gezien. Voor de twee kinderen heeft hij een van zijn prachtige veren achter gelaten. Zij dragen de vogel nog elke dag met zich mee, diep in hun hart.

Australiƫ

In de droomtijd werd de wereld, tijdens doormtijdreizen, geschapen door de 'dreamtime beings' , de voorvaderen van de Aboriginals. In de vorm van liederen worden deze reizen aan elkaar doorgegeven. Ze beschrijven hoe het land eruit ziet, vormen als het ware een plattegrond van Australiƫ. Ook vertellen waar eten en water te vinden zijn.

De stippenschilderen vertellen deze verhalen of liederen. De didgeridoo is een van de typische muziekinstrumenten van de Aboriginals.

Ons projekt Australiƫ werd afgesloten met een workshop didgeridoo spelen in de bibliotheek van Someren.

Portretten

Wat is kunst? Ook in niet voor de hand liggende objecten kan kunst of een basis voor een kunstwerk gezien worden.

Ons tafelzeil, gebruikt ter bescherming van de tafels, hebben we als ondergrond genomen voor nieuwe kunstwerken. Het zeil is door de verfstreppen en verfspatten een kunstwerk op zich.

Er zijn portretfoto's genomen van de kinderen die bewerkt zijn zodat een scherp contrast tussen licht en schaduwzijde is verkregen. Met witte verf zijn deze portretjes op het zeil geschilderd.